zaterdag 29 oktober 2011

Gister triest bericht via de mail...

Dit mailtje kreeg ik gister . Ik wist het al van teletekst maar ik dacht dat er misschien nog lezers van m'n blog niet van op de hoogte waren , vandaar dat ik dit mailtje heb geplaatst...

Het mailtje van Marijke van De Wolstudio :

"Beste mensen,

Meestal krijg je nieuws van de Wolstudio over workshops, openingstijden, markten etc.
Ik heb er even over nagedacht maar vond het toch belangrijk om jullie langs deze weg te laten weten, aan diegene die het nog niet op een andere manier hebben gehoord, dat vannacht (van vrijdag op zaterdag) de Schaapskooi en de schuur waar het wolatelier in was gevestigd in Balloo door brand is verwoest. De schapen waren gelukkig op het veld, van de hond Tom is op dit moment geen spoor maar waarschijnlijk is hij bij de brand omgekomen.
Vele van jullie hebben daar een workshop vilten gevolgd, een fair bezocht, het schaapscheren bijgewoond of gewoon een bezoekje aan gebracht omdat het zo'n prachtige plek was en is! Daarom heb ik toch besloten jullie allemaal op de hoogte te brengen.
Het verdriet en de verslagenheid zijn groot mede omdat het waarschijnlijk gaat om een aangestoken brand.

Marijke
Wolstudio "

donderdag 27 oktober 2011

Grappige sjaal !


Gisteren was Tineke ( Hobbykelder Jasmijntje ) bezig met een voorbeeld van " Ariana Pompon " wol van het merk " Scheepjeswol " . Hoe eenvoudig kan het zijn ; alleen recht breien en met maar 6 steken op de pen... En het resultaat LEUK ! Nou ja , toen heb ik ook maar een bolletje gekocht... Gisteravond een paar uurtjes zitten breienen en nu de trotse ;-) bezitster van een grappige , zelfgemaakte sjaal !

dinsdag 25 oktober 2011

"HERFST"


Plak papier na keuze op dun karton . ( bijv. doos van pizza )Teken de letters op het karton . ( Spiegelbeeld ! ) Knip ze uit . Lijm evt. versiering op de letters. Maak met een lijmpistool kleine wasknijpers op een tak . Maak touwtjes aan de tak om hem op te hangen en schuif de letters tussen de knijpers. Leuk boven de herfsttafel ;-)

Begin van de herfsttafel...

donderdag 20 oktober 2011

Flower loom.



Na een super gezellige dag met Liesbet ( http://www.seizoentafels.nl ) en de kinderen even met de " flower loom " aan de slag gegaan... Leuk , leuk , leuk én eenvoudig ! Aanrader !

woensdag 19 oktober 2011

Even lekker zitten knutselen met Kyara !

IJzeren ring , ijzerdraad , knoopjes , kralen en een tangetje en dan maar gewoon beginnen...

dinsdag 18 oktober 2011

zondag 16 oktober 2011

Vanalles wat...


Ouderwets papieren bakjes vouwen ;-)De 4 bakjes aan elkaar lijmen .Een leuk lint / touwtje er omheen... Daarna vullen met kleine labeltjes ( gister gemaakt ) , klosjes ( ook gister gemaakt ), knoopjes e.d . Iedereen bedankt voor alle reacties aldoor ! Fijne avond nog , groetjes van Ingrid.

vrijdag 14 oktober 2011

Vouwsels...





Eerst een bezoek aan de kringloop om een oud boek en bladmuziek op de kop te tikken . En toen knippen en vouwen. Het haalde de herinnering aan het theezakjes vouwen van zo'n 20 jaar geleden weer boven ; zouden er nog mensen zijn die theezakjeskaarten maken ...??? In ieder geval ben ik van plan nog een flink aantal van deze vouwsels te maken !

woensdag 12 oktober 2011

Uit Eline's huis ( winter ) gisteravond gemaakt...

Deze uiltjes zijn zo leuk om te maken ; ik kon haast niet meer stoppen . Het zijn er 3 geworden . Allemaal met de hand natuurlijk want ik heb geen naaimachine ;-) Fijne dag allemaal ! Groetjes van Ingrid.

Joepie ; hij is binnen !

Waar zal ik eens mee beginnen...???

maandag 10 oktober 2011

Vogel sleutelhanger.

Er was hier in huis nog 1 sleutel die van een sleutelhanger moest worden voorzien . En daar heb ik afgelopen weekeinde maar even een vogeltje aan gemaakt... Fijne week ! Groetjes van Ingrid.

vrijdag 7 oktober 2011

Eenvoudige sleutelhanger...


**********************************
Wat doe je als je sleutels van iemand krijgt ? Snel de stofjesdoos in duiken en er een leuke sleutelhanger aan maken ;-)

Miriam ; veel geluk met je blog !


Miriam , van web-log " Wat doe ik " is ook met haar web-log gestopt en is een blog begonnen : Seizoenpoppen ( http://seizoenpoppen.blogspot.com ) . Het plaatsen van een reactie bij haar is me op de een of andere manier helaas nog niet gelukt...???

Een heel fijn weekeinde allemaal ! Groetjes van Ingrid.

donderdag 6 oktober 2011

Bruidskaas ???

Op verzoek van m'n schoonmoeder een kaas met muisjes als cadeautje voor een bruidspaar... Voor de kaas heb ik het patroon van "Miesmuizer" gebruikt maar dan 70 % . De strook om de kaas moet dan 34 bij 5 cm. zijn . De strook van de punt 15 bij 5 cm. De muizenkopjes zijn van het pakket "Pompoenpret" . De hoed en het strikje horen bij "Morris en Miny just Married " . Allen patronen van Atelier Tintangel.Voor de sluier heb ik een stukje kant gebruikt . Even een ( papieren ) vlaggetje met "just married" in de kaas en klaar is kees / kaas ;-)